FAQ

Hieronder vind je de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de openingstijden?
Libelle Winterfair 2018 vindt plaats van woensdag 21  t/m zondag 25 november 2018 in de Nekkerhal te Mechelen. De reguliere openingstijden van de Winterfair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur.

Waar is de Libelle Winterfair?
De Libelle Winterfair vindt dit jaar voor de negende keer plaats in de Nekkerhal te Mechelen. De Nekkerhal heeft geen adres. Als je gebruikmaakt van een gps, geef dan ‘Plattebeekstraat, 2800 Mechelen” in als adres.

Wat kost een ticket voor de Libelle Winterfair?
Een toegangskaart kost in de voorverkoop € 11*. Aan de kassa kost een toegangskaart € 13*. Kinderen tot 12 jaar, mogen gratis.

Is er een verschil tussen een voorverkoopticket en een dagticket ter plaatse gekocht?
De voorverkooptickets hebben een andere kleur dan de dagtickets. Iedereen met een ticket heeft recht op een Libelle Kerstgeschenk. Bij afgifte van een ingevulde achterzijde van je inkomticket, kan je jouw Libelle-Kerstgeschenk afhalen.

Zijn groepskortingen toegestaan?
Er zijn geen groepskortingen.

Parkeren
De Nekkerhal beschikt over een ruime parking die plaats biedt aan ongeveer 1.500 auto’s. Hiervoor betaal je €6 per auto. Koop je parkingticket aan de kassa. Op omliggende parkings is er plaats voor 750 auto’s.

Is de Libelle Winterfair  toegankelijk voor mindervaliden?
De Libelle Winterfair in de Nekkerhal te Mechelen is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur. Er zijn een beperkt aantal invalidenplaatsen aanwezig.

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?
Op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. Je moet zelf wel een toegangskaart kopen. Voor de begeleider moet een gratis kaart worden aangevraagd, dit kan uitsluitend bij de kassa. Op de Libelle Winterfair zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Ik ben invalide, waar kan ik parkeren?
Indien je in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart kun je terecht op het parkeerterrein van de Nekkerhal. Hier zijn plaatsen gereserveerd voor invaliden. Voor houders van een invalidenkaart is parkeren gratis. Toon je invalidenkaart aan de parkeerwachter bij het buiten rijden.

Waar kan ik informatie vragen tijdens de Libelle Winterfair?
Bij de Infobalie staan medewerkers van Libelle klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier tevens terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen.

Kan ik ergens een overzicht vinden het programma (workshops, demo’s, lezingen, optredens…) ?
Het programma staat op onze website onder het kopje ‘Programma’. Daarnaast kan je het volledig programma vinden in de Libelle Winterfair pocket (Libelle ed. 46, 15/11/2018) , neem deze dus zeker mee naar de Winterfair.

Waar kan ik me inschrijven voor de workshops?
Ook dit jaar zijn er weer veel workshops tijdens Libelle Winterfair. Voor de meeste workshops is inschrijven vereist. Dat wil zeggen dat je je op de dag zelf kunt inschrijven bij de Libelle-inschrijfbalie om 10 en 12.30 uur. Je kan telkens per persoon voor 1 workshop inschrijven per inschrijvingsmoment. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vol is vol! Helaas is het onmogelijk om iedereen een plaatsje te garanderen, maar er zijn ook demonstraties in het kooktheater. Deze worden doorlopend gegeven, dus je kunt gewoon wachten tot er een plaatsje vrijkomt of tot de volgende sessie begint.

Hoe verlopen de inschrijvingen voor de workshops?
Voor een aantal workshops moet je vooraf inschrijven. Inschrijven doe je iedere dag ter plaatse aan de Libelle-inschrijfbalie om 10 en 12u30.  Je kan telkens per persoon voor 1 workshop inschrijven per inschrijvingsmoment.
Je mag je eigen creatie steeds mee naar huis nemen. Het aantal plaatsen is afhankelijk van workshop tot workshop. Voor sommige workshops hoef je niet in te schrijven en kan je gewoon aanschuiven aan de workshopstand zelf.
De kookdemo’s gaan door in het kooktheater waar 150 plaatsen zijn. Hiervoor moet je niet inschrijven.
Workshop

Hoe ontvang ik het Libelle-Kerstgeschenk?
We verwennen elke bezoeker van de Winterfair met vouchers en waardebonnen die je nadien kunt inruilen voor producten in een aantal deelnemende winkels. Haal je Libelle-Kerstgeschenk af (vanaf 13 uur) als je weer naar buiten gaat in ruil voor de ingevulde achterzijde van je inkomticket.

Kan ik mijn tassen stallen?
Er is geen tassenstalling.

Mag ik een boodschappentrolley meenemen naar de Libelle Winterfair?
Wij willen je vragen het gebruik van boodschappentrolleys zo veel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden.

Waar kan ik iets eten en drinken?
Verspreid over de hele Libelle Winterfair zijn diverse cateringpunten aanwezig.

Mag mijn kind mee?
Kinderen zijn van harte welkom, op woensdagnamiddag en in het weekend zijn er ook workshop voor kinderen. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis.

Mag mijn huisdier mee naar binnen?
Huisdieren (m.u.v. blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Kan ik me ergens opfrissen?
Er zijn meerdere toiletgelegenheden.

Mag ik roken?
Roken in de Nekkerhal is niet toegestaan.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Via onze site www.libellewinterfair.be kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouder met wie de koop is gesloten.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?
Tijdens de Libelle Winterfair kun je terecht bij de Infobalie. Na de Winterfair proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard hou je best je eigendommen goed in de gaten. Laat tassen niet onbeheerd staan. Libelle is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

Is er een EHBO aanwezig?
Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post bij de hoofdingang van de Nekkerhal.

Staat je vraag er niet tussen?
Mail naar libelle@libelle.be