Kooktheater

  Koken met Ilse D’hooge

 

Al jaren onze vaste Libelle-chef én een bekend gezicht op de Winterfair.

Wat maakt ze klaar? In de voormiddag gevlochten pizza en in de namiddag enchilada’s met gehakt en pompoen

Wanneer? Elke dag om 11 en 14 uur


Zahia Belkhiri i.s.m. Kookeiland

 

Zahia heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops Marokkaans koken en opende een Marokkaans restaurant (Zahia Cuisine in Mechelen) waar ze kwaliteitsvolle en heerlijke gerechten uit de Marokkaanse keuken serveert. Ze wil een bruggenbouwer zijn tussen de Noord-Afrikaanse en de Belgische keuken.

Wat maakt ze klaar? Aperitiefhapje: brewats met spinazie en feta, brewats met gehakt en groentjes

Wanneer? Woensdag en donderdag om 12.30 uur


Peter Van Asbroeck i.s.m. Kookeiland

 

Peter is passioneel met koken bezig. Hij staat voor een laagdrempelige keuken en creëert gerechten die iedereen kan maken. Afgelopen jaren publiceerde hij twee kookboeken.

Wat maakt hij klaar? Een hartige feesttaart met winterse groenten, bosvruchten en wild

Wanneer? Vrijdag om 12.30 uur


Albert Verdeyen i.s.m. Kookeiland

 

Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval, maakt keukenleken al enkele jaren wegwijs in de wondere wereld van koken. Met veel enthousiasme en kennis van zaken.

Wat maakt hij klaar? Stoemp met pickles, spek en scampi’s

Wanneer? Zaterdag om 12.30 uur


Cathérine Kools i.s.m. Kookeiland

 

Cathérine Kools is al vijftien jaar actrice op het Vlaamse scherm. Vijf jaar geleden nam haar leven een verrassende wending toen ze de macrobiotische keuken leerde kennen, een openbaring! Deze kookmethode sloot perfect aan bij haar behoefte om bewuster om te gaan met voeding.

Wat maakt ze klaar? Gierstpuree met geroosterde groenten

Wanneer? Zondag om 12.30 uur


 Isabella Cozzi

 

Als dochter van een Italiaanse vader en een Belgische moeder is Isabella van kinds af aan grootgebracht met de Italiaanse keuken. In La cucina di Isabella verzamelde ze familierecepten bereid met een persoonlijke Isabella-twist!

Wat maakt ze klaar? Verse ravioli met vier kazen

Wanneer? Woensdag en zaterdag om 15.30 uur

Meer weten? Kijk dan zeker eens op Isabella haar Facebook en Instagram pagina.


Bake Off Vlaanderen

 

Alexander, Hans en Valerie, de drie finalisten van het vier-programma Bake Off Vlaanderen.

Wat maken ze klaar? Petits fours. Bwa, zo’n simpel zandkoekje met marsepein erop? Dat dacht je maar! Het is de zelfgemaakte marsepein met extra veel amandelen en limoenzeste die het ‘m doen. Geen wonder dat de jury er zo gek op was. En Bake Off zou natuurlijk geen wedstrijd zijn als niet elke kandidaat er z’n Eigen invulling aan zou geven…

Wanneer? Zondag om 15.30 uur


Guy Verscheure

 

Voor deze professionele bakker kennen desserten geen geheimen! Van de beste éclairs en carré confituurs tot de mooiste dessertbordjes: alles bereidt hij met de grootste passie!

Wat maakt hij klaar? X-mas gebak

Wanneer? Donderdag en vrijdag om 15.30 uur